contact english
Groningen
5 juni
Melk
Utrecht
27 juni
Bodem
Wageningen
September
...
Den Haag
Oktober
...
Amsterdam
November
...

In 2015 bestaat Food Filmfestival 5 jaar! Dat vieren we met een nieuwe stijl. En in plaats van een driedaags festival in Amsterdam gaan we op reis door Nederland. Vanaf juni strijkt het festival in verschillende steden neer met een avondvullend programma van food, film en talks. Food Filmfestival On Tour biedt een podium aan bijzondere filmproducties, bespreekt de belangrijkste voedselthema’s van dit moment en geeft talentvolle, regionale chefs, de kans creatief te zijn met lokale producten.

Iedere editie van Food Filmfestival On Tour heeft een thema. Met een hoofdfilm, een talkshow en eten uit de regio krijg je de unieke mogelijkheid om je op alle fronten in het thema te verdiepen. Ontmoet de professionals uit de wereld achter de film, luister naar wetenschappers en krijg inspiratie van innovatieve ondernemers. Proef wat de regio te bieden heeft door wat lokale chefs en producenten je voorzetten: thematisch geïnspireerde gerechten en producten die de smaakpapillen prikkelen.

Tijdens Food Filmfestival On Tour verklaren we de liefde aan voedsel. Tegelijkertijd stellen we de problemen van het huidige voedselsysteem aan de kaak. Food Filmfestival maakt van complexe materie licht verteerbare kost.

Op het blog lees je nieuws en programma-updates. Je kunt er ook kennis maken met het team. Dus hou dat in de gaten en koop hier beneden je tickets voor de eerste editie van Food Filmfestival On Tour 5 juni in Groningen.

Food Filmfestival On Tour wordt samen met Youth Food Movement georganiseerd in nauwe samenwerking met de regionale afdelingen van de beweging.

Groningen
5 juni
Melk

Groningen
5 juni
Melk

Vrijdag 5 juni vindt de eerste editie van Food Filmfestival On Tour plaats in Het Paleis in Groningen. Thema: ‘Melk’. Samen met onze programmapartner de Vogelbescherming zal dit thema vanuit food, film en festival worden benaderd.

Sinds 1 april 2015 kent de Europese Unie geen melkquotum meer. Dat betekent dat boeren zoveel mogen produceren als ze zelf willen. Voorheen waren ze gebonden aan een maximum en daarmee was er van vrije marktwerking eigenlijk geen sprake. Maar nu wordt alles anders.

Wat gaat er gebeuren? Ondernemende boeren die kansen zien gaan meer koeien houden. Maar hoe? Worden ze met het oog op efficiëntie binnengehouden en gevoerd met machinaal gemaaid gras? Daalt de biodiversiteit in de Nederlandse weide naar een dieptepunt? Of krijgen innovatieve ondernemers in de sector eindelijk de kans om te laten zien dat ze meer kunnen produceren zonder het milieu meer te belasten? Hoe gaat de industrie hierop reageren? Krijgen we meer van hetzelfde of zal er meer diversiteit in melk komen? Wat gaat de Nederlandse consument hier van merken? Spannende tijden die een vinger aan de pols rechtvaardigen.

Tijdens het festival nemen we een moment om het Nederlandse kwaliteitsproduct ‘melk’ nader te onderzoeken. Want melk is niet vanzelfsprekend. Het komt in verschillende soorten, met verschillende smaken en van verschillende boeren. Dit doen we met The Moo Man , een film over een Britse melkveehouder en de bijzondere band die hij met zijn kudde koeien heeft, een talkshow waarin het onderwerp verder wordt uitgediept, een expositie, lekker lokaal eten en meer randprogrammering. De komende weken zullen we meer en meer bekend maken via de blog. Houd die dus goed in de gaten!
Utrecht
27 juni
Bodem

Utrecht
27 juni
Bodem

De tweede editie van Food Filmfestival On Tour vindt plaats op 27 juni in De Klub in Utrecht. Thema: ‘Bodem’. Samen met onze programmapartners Triodos Foundation en Initiatief Bewust Bodemgebruik zal dit thema vanuit food, film en festival worden benaderd.

2015 Is het Internationale Jaar van de Bodem en dat verdient een eigen editie van Food Filmfestival On Tour. De bodem waarop voedsel wordt verbouwd is letterlijk en figuurlijk het fundament van onze voedselvoorziening. En de moderne manier van landbouw houdt vaak geen rekening met de genuanceerde verschillen in samenstelling en biodiversiteit die in een bodem aanwezig zijn. Maar de mogelijkheden zijn enorm: goed bodemgebruik kan oplossingen bieden voor het klimaat- en energievraagstuk, de inrichting van ons land, de voorraad aan grondstoffen, het opslaan van CO2 en het zuiveren van water. Als we goed met onze bodem omgaan, zullen we direct beloond worden.

Tijd dus om uit te zoeken wat de kansen zijn, welke rol de bodem speelt in gewaskeuze, maar ook: in hoe ons eten smaakt. In de film ‘Good Things Await’ zien we hoe een Deense boer een manier heeft gevonden om naar zijn bodem te luisteren. Ook zien we dat wet- en regelgeving hier niet op zijn ingericht. In de Nederlandse film ‘Bodemboeren’ leer je hoe boer en bodem samen kunnen werken. Daarnaast kan je ‘tot de bodem’ gaan in een debat met wetenschappers en boeren, de bodem van het festivalterein ontdekken en kan je proeven welke rol ‘terroir’ speelt in de smaak van regionale producten.
Wageningen
September
...

Wageningen
September
...

Het thema van de editie Food Filmfestival On Tour in Wageningen is nog in ontwikkeling. Samen met programmapartner Wageningen UR wordt gewerkt aan een bijzonder programma dat je niet mag missen. Wil jij als eerste op de hoogte zijn van alles rondom de derde editie van Food Filmfestival On Tour, de bekendmaking van het thema, de start van de kaartverkoop en de invulling van de randprogrammering? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.* Uw e-mailadres:


Den Haag
Oktober
Vis

Den Haag
Oktober
Vis

Het thema van de vierde editie Food Filmfestival On Tour in Den Haag is ‘Vis’. Wat is de toekomst van ons laatste wilde eten? Hoe gaan vooruitstrevende jonge vissers om met onbegrip uit de samenleving en een conservatieve sector? Samen met programmapartner Jongeren Netwerk Visserij wordt gewerkt aan een bijzonder programma dat je niet mag missen. Wil jij als eerste op de hoogte zijn van alles rondom de vierde editie van Food Filmfestival On Tour, de bekendmaking van het thema, de start van de kaartverkoop en de invulling van de randprogrammering? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.*  Uw e-mailadres:


Amsterdam
November
...

Amsterdam
November
...

In november komt het Food Filmfestival thuis van zijn tour. Het thema van die editie is nog in ontwikkeling, maar bereid je vast voor op de beste, mooiste en nieuwste food docs! Wil jij als eerste op de hoogte zijn van alles rondom de laatste editie van Food Filmfestival On Tour, de bekendmaking van het thema, de start van de kaartverkoop en de invulling van de randprogrammering? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.*  Uw e-mailadres: